Pääkaupunkiseudun parhaimmat juhlatilat

Esittelemme tällä sivulla pääkaupunkiseudun parhaimmat juhlapaikat, josta jokainen voi valita mieleisensä ja juhlaansa sopivan paikan. Esittelemämme paikat ovat suuressa suosiossa, joten suosittelemme olemaan paikkoihin hyvissä ajoin yhteydessä, jos haluat varmistaa varauksen omille juhlillesi. Joihinkin paikkoihin voi olla yli vuodenkin jonot, eli se kannattaa pitää esimerkiksi häitä suunnitellessa mielessä. Esittelemämme paikat on valittu siten, että jokainen niistä on mahdollisimman uniikki, mutta kuitenkin kaikenlaisille juhlille sopiva.

Kaivohuone

Kaivohuone sijaitsee Kaivopuiston vierestä vihreän puiston ympäröimänä ja mikä parasta, aivan meren äärestä. Ravintolassa on yksi valtaisa sali, jossa on suuri esiintymislava. Paikalle mahtuu tuhat henkilöä ja illallisen voi järjestää jopa 300 henkilölle. Kaivopuisto huokuu oikeanlaista juhlatunnelmaa, se on arvokas ja monipuolinen kokonaisuus. Kesällä Kaivopuistoon aukeaa suuri terassi, joten juhlista voi nauttia tuolloin myös taivasalla. Kaivohuoneelta löytyy myös anniskeluoikeudet. Se sopii myös yritysjuhliin ja tapahtumiin hyvän tekniikan ansiosta.

Villa Kivi

Kirjailijataloksi kutsuttu Villa Kivi on ainutlaatuinen yhdistelmä kulttuuria ja tarjoilee asiakkaalleen oivan sekoituksen kaupunkia ja luontoa. Villa Kivi sijaitsee keskellä Linnunlaulun kaunista huvilamaisemaa, vastapäätä Finlandia-taloa. Juhlasali on huvilan pohjakerroksessa, josta ikkunat ja suuri terassi avautuvat Töölönlahdelle. Salissa on tilaa noin 70 henkilölle. Terassilta on kauniit näkymät ympäröivään kaupunkimaisemaan, ilman että luonnon läheisyys häviää. Se sopii mainiosti pienempiin perhejuhliin, esimerkiksi syntymäpäiviin, muistotilaisuuksiin, häihin, nimiäisiin ja valmistujaisiin.

Suomenlinna

Suomenlinnan juhlatilat tarjoavat juhlille tunnelmallisen miljöön. Sieltä löytyy tiloja niin kokouksille, kuin isoille ja pienille juhlille. Maksimissaan 60 hengen ryhmälle Suomenlinnasta löytyy vertaansa vailla oleva Ruutikellari sekä tunnelmallinen Myllysali. Isommat juhlat mahtuvat Pirunkirkon juhlasaliin, joka on kuuluisa kauniista lankkilattiastaan, seinämaalauksistaan ja holvikaaristaan. Pirunkirkon juhlasaliin mahtuu enimmillään 120 henkeä. Suomenlinnasta löytyy monipuolisesti tilat kaikenlaisiin juhliin. Se on erityisen suosittu hääpaikka ja yritysten kesäjuhliin hauska valinta.

Astoria-sali

Astoria-sali löytyy Iso Roobertinkadulta ja soveltuu todella monenlaisiin sekä kaiken kokoisiin tilaisuuksiin seminaareista juhlaviin illallisiin. Huonekorkeus on huimat kahdeksan metriä, ja salista löytyvät iso esiintymislava ja nouseva parvi, jossa voi esimerkiksi nauttia alkumaljoista. Astoria-saliin mahtuu enimmillään 600 hengen cocktailtilaisuus, 400 hengen seminaari tai 250 hengen illallinen. Tilasta löytyvät lisäksi valkokangas ja videotykki, äänentoisto ja kaksi langatonta mikrofonia sekä wifi. Sali on rakennettu vuonna 1919 ja se edustaa uusklassista tyylisuuntaa.

G18

G18 on kulttuuritalo aivan Helsingin keskustan tuntumassa, Bulevardin ja Yrjönkadun kulmassa. Kaunis ja monipuolinen tila tarjoaa puitteet unohtumattomille juhlille. Monikäyttöisessä salissa voidaan järjestää 300 hengen cocktail-tilaisuuksia tai vaikka 150 hengen illallisia. Sijainnin puolesta G18 on loistava, kaikki tarvittava on lähellä. Se sopii lähes juhlaan kuin juhlaan, ja omat juomat sekä mahdollisuus valita oma catering ovat suuri plus. G18 on todella suosittu, joten saadakseen halutun päivän, pitää olla ajoissa liikkeellä.

Säiliö 468

Säiliö 468 on nimensä mukaisesti vanhaan öljysäiliöön rakennettu valotaideteos Kruunuvuorenrannassa. Säiliö 468 muistuttaa alueen lähes 90-vuotisesta historiasta öljysatamana. Halkaisijaltaan 35 metrisen ja 16 metriä korkean siilon terässeinään on puhkaistu yli 2000 pyöreää aukkoa, joissa yön hiipiessä LED-valot syttyvät ja sammuvat tietokoneohjelmoidusti. Säiliö 468 on mahdollista vuokrata tapahtumia varten huhtikuusta marraskuuhun, tosin lumivarauksella. Kyseessä on erikoinen ja suuren vaikutuksen jättävä vanha öljysiilo, missä upeat valot tuovat mieleenpainuvaa tunnelmaa.

Villa Andania

Loistokas merenrantahuvila Villa Andania sijaitsee luonnonsuojelualueella Helsingin Vuosaaressa. Se tarjoaa upeat puitteet kaikenlaisille juhlille ja muillekin tapahtumille. Huvilassa on yksi iso juhlasali, sekä kaunis ja tunnelmallinen lasiveranta. Parhaimmillaan Villa Andaniaan sopii sata vierasta. Villa Andania tarjoaa upeaa merellistä tunnelmaa ja ainutlaatuiset puitteet esimerkiksi hääjuhlille tai vaikka yritysten virkistäytymiseen. Meri avautuu vierailijalle kolmelta suunnalta. Villa Andaniaan saa tuoda omat juomat, tästä myös plussaa.

Hernesaaren Ranta

Hernesaaren Ranta tarjoaa puitteet kaikenlaisille juhlille, niin pienelle kuin isollekin henkilömäärälle. Hernesaaren Rannasta on mahdollista vuokrata looseja ja pöytiä, ja paikka on mahdollista valita joko katetusta huvilateltasta tai aurinkoiselta konttiterassilta, joka on aivan laguunin kupeessa. Iso ja laaja ranta-alue käsittää huvilateltan, useita konttiravintoloita, viihtyisän kahvilan ja alueen auringonotolle. Tiloja on mahdollista varata aukioloaikojen puitteissa. Hernesaaren Rantaa sanotaan Suomen Ibizaksi, ja se soveltuu mihin vain juhlaan.

Agroksenmäki

Agroksenmäen holvikellari on Helsingin Hermannissa sijaitseva 150 vuotta vanha miljöö. Holvikellarista löytyy sadan neliön aula ja 300 neliömetrin halli sekä keittiö. Parhaimmillaan Agroksenmäen tilat ovat 70-150 hengelle. Se on persoonallinen tila, joka sopii mainiosti kaikenlaisiin juhliin. Tilassa on myös keittiö, jota pitopalvelu voi käyttää esimerkiksi ruokien lämmittämiseen. Kastejuhlat, häät, syntymäpäivät – tila on siitä mahtava, että sitä voi pienellä vaivalla muokata oikeaan tunnelmaan valaistuksella ja somistuksella. Myös piha-alue on vapaassa käytössä.

Kattilahalli

Suvilahdessa sijaitseva Kattilahalli on historiallisesti arvokas, noin tuhannen neliön kirkkotyylinen sali. Kattilahalli on tilaltaan huimaavan korkea ja sopii kaikenlaisille tapahtumille syntymäpäivistä konsertteihin. Tilan kokonaispinta-ala on 1650 neliömetriä. Kattilahallin maksimikapasiteetti on tuhat henkilöä. Kattilahalli on mahtava niin sanottu pylvästemppeli. Tilan pystyy somistamaan mieleisekseen; se on kuin tyhjä taulu vailla maalaria. Suuren suosion saanut Kattilahalli on varauslistoiltaan pitkä, joten juhlien järjestäjän kannattaa olla hyvissä ajoin liikenteessä varauksen kanssa.