Lasten syntymäpäivien suunnittelua – anna lapsellesi parhaat synttärit ikinä!

Lasten syntymäpäivät voivat olla stressaava kokemus, VAIN jos niin päätät. Kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin miltä näyttää, ja esimerkiksi kirkuvasta lapsilaumastakin on helppo löytää jotain positiivista, kun lähtee asiaa katsomaan siltä kantilta, että aikuiset pystyvät loppujen lopuksi vaikuttamaan aika moneen asiaan lapsensa käyttäytymisessä. Vaikka emme kasvatustieteen maistereita olekaan, pystymme luottavaisin mielen jakamaan kanssasi useita sellaisia vinkkejä, jotka takuuvarmasti tekevät lapsesi syntymäpäivistä unohtumattomat, eikä aikuisillakaan ole niin tylsää! Tylsä on ehkä vähän väärä termi, mutta ymmärrät varmasti mitä tarkoitamme. Vaikka kyseessä onkin LASTEN syntymäpäivän, aikuisten viihtyvyydellä takaat myös sen, että tunnelma pysyy hilpeänä läpi juhlien.

Nappaa alta vinkit talteen ja tee seuraavista syntymäpäivistä ikimuistoiset!

Suunnittele huolella

Lasten syntymäpäivien merkitystä ei sovi vähätellä, sillä se on jokaisen pienen pojan- ja tytön unelma pitää juuri oikeanlaiset syntymäpäivät. Joku voisi luulla, että lapset kiinnostuisivat lahjoista eniten, mutta oletko koskaan laittanut merkille, mitä lapset itse asiassa syntymäpäivillä edes tekevät? Harvoin leikitään uusilla leluilla, sillä tärkeintä on yleensä kavereiden kanssa oleminen ja yhteisten leikkien keksiminen. Mikäli lapsesi on ikäluokasta 3-6 vuotta, kavereiden tapaaminen päiväkodin tai eskarin ulkopuolella on yleensä hyvin harvinaista. Lapsesi on siis yleensä jo tyytyväinen siihen, että saa ystävänsä kotiinsa käymään, jossa nämä eivät välttämättä muuten vierailisi koskaan. 

Suunnittele syntymäpäivien ajankohta siten, että lapsesi parhaat ystävät esimerkiksi päiväkodista pääsisi varmasti paikalle. Ei ole siis mitenkään paheksuttavaa, jos ennakkoon jo kyselisit lapsesi kavereiden vanhemmilta, että mitkä päivämäärät heille sopisivat. Voi kuulostaa hieman hölmöltä, mutta lapsellesi tämä on erittäin merkittävää, että kaikki ystävät saapuvat paikalle. 

Muista myös suunnitella huolellisesti etukäteen jonkinlainen ohjelma syntymäpäiville, sillä mikäli lapsilla on tylsää, voit olla varma, että he purkavat energiansa riehumalla. Mitä enemmän ohjattua toimintaa, sen parempi! 

Paikalla on väliä

Ymmärrämme kyllä, että lasten syntymäpäiväjuhlien pitäminen kotioloissa on ajoittain haastavaa, sillä kaikilla ei esimerkiksi ole riittävästi tilaa, puhumattakaan siivouksen määrästä joka juhlia ennen, niiden aikana sekä niiden jälkeen on edessä! Lapsellesi tällä paikalla kuitenkin on väliä, ja mikäli oikeasti loppujen lopuksi haluat päästä vähällä, kannattaa ehkä paikoittain raottaa lompakon nyörejä ja tiedustella mm. erilaisten leikkipuistojen ja paikkojen saatavuutta syntymäpäiväjuhlien paikaksi. Hyviä paikkoja ovat esimerkiks HopLopin tyyliset paikat, jotka ovat luultavasti lapsellesi jo tuttuja entuudestaan. Mikäli lompakossasi on ns. riittävästi pitoa, on HopLopin (tai Rush trampoliinipuisto) tyylisiin paikkoihin mahdollista tilata myös tarjoilua samalla kertaa, joten sinun järjestettäväksi jää käytännössä sitten kutsuvieraiden saaminen samaan tilaan, samaan aikaan. Kannattaa punnita vaihtoehtoja riittävästi, jotta itse juhlapäivänä ei sitten tarvitse stressata mistään, vaan voit nauttia lapsesi ilosta ja onnesta. 

Aikuisille omat aktiviteetit

Syntymäpäiväjuhlia järjestettäessä jos haluaa hieman ylimääräisiä pisteitä kerätä esimerkiksi paikalle saapuvien lasten vanhemmilta, kannattaa heidänkin tarpeensa ottaa huomioon. Hyvä esimerkkejä on mm. luotettavan wifi-verkon tai mobiiliyhteyden tarjoaminen, jotta lasten leikkiessä myös aikuisilla olisi jotain millä kuluttaa hetki aikaa. Esimerkiksi kaikenlaisten kasinopelien pelaaminen aikuisten keskuudessa on hyvin suosittua puuhaa, varsinkin jos tätä pääsee isommalla porukalla harrastamaan. Synttäreitä varten kannattaakin esimerkiksi etsiä jokin sivusto jo valmiiksi, joka pystyy tarjoamaan useammalle eri aikuiselle eri tervetuliaisbonuksia, joiden kanssa on helppo pelata juhlien aikana.